pén. okt 18th, 2024

A Stihl márkanév hallatán mindenkinek a legendás láncfűrészek jutnak az eszébe. Azok a láncfűrészek, amelyek előtt nincs akadály, és amelyekről az gondoljuk, hogy ilyeneket használnak a rettenthetetlen kanadai profi favágók is.

Persze arról nincs tudomásom, hogy a kanadai favágók milyen fűrészeket használnak, azonban annyit leszögezhetünk, hogy azokból az átlagemberekből, akik a Stihl márkanevet hallják, biztosan kivált ez a név egyfajta tiszteletet, és még mindenképpen hozzá kell tennünk, hogy nagyjából mindenki érzi azt is, hogy igen magas minőségű termékekről van szó ennél a brandnél.

A Stihl immáron 85 éves történelemmel rendelkezik és sikerét, életben maradását a mindenkori modern, átgondolt és forradalmi tervezésnek köszönheti.

A Stihl sikersztorija egészen pontosan 1926-ban vette kezdetét, amikor Andreas Stihl megalapította a céget. Ennek a vállalkozásnak az első termékei akármilyen hihetetlen is, de gőzkazán tartozékok voltak.

 

Aztán jött az 1929-es év, és vele az első benzinmotoros fűrész, mikoris Andreas Stihl megalkotta az első motorfűrészét. Ezzel a motorfűrésszel tulajdonképpen forradalmasította az erdőben végzett munkát, és egyből piacvezetővé is vált ezen a területen.

Ez a hatalmas, kitörő siker mindannak ellenére történt, hogy a ’29-ben piacra dobott benzines motorfűrész nagyjából 45 kg súlyt nyomott, és a hat lóerős gépet kettő embernek kellett megtartania és kezelnie.

 

Akármilyen nehézkes is volt a munka ezzel a kezdeti eszközzel, de igazán beindult a vállalkozás, és a sikerük immáron megállíthatatlanná vált.

1934-ben például létrehozták az automatikus lánckenést, amivel a fűrészelést sokkal biztonságosabbá tették, 1938-ban pedig megjelent a chrome bevonatú alumíniumhengerrel ellátott motorfűrész is.

1950-ben megszületett az első egykezes, úgynevezett „egy emberes” benzinmotoros láncfűrész, a Stihl bluetooth, amely még mindig elég nehéz volt, hisz összesen 16 kg-ot nyomott, viszont ez a gép már akár a fa döntését is lehetővé tette.

1954-ben pedig megjelent az első könnyített, vagyis idézőjelesen pehelykönnyű, 11 kg-os láncfűrész, amely már benzines, könnyű és kicsi is volt egyszerre, ahogy az a neve szerint alkotott mozaikszóból is kiderült – Stihl BLK-nak hívták.

 

Az évek során aztán ezekhez a szerkezetekhez sok másik gép társult. Többek között vágótárcsás fűnyírók, lombfűrészek és különféle kerti szerszámok. De ezek mellett gépészeti újítások, például intelligens porlasztók, tartályelzárók is fémjelzik a cég fejlesztéseit.

 

Törekedve arra, hogy a termékskála minél szélesebb legyen, megjelentek a Stihl-nél a különféle motorolajok is, melyek természetesen az addigi fő profilhoz tartozó termékcsoportokhoz kapcsolódnak, melyek a kerti gépek.

 

Ahogy a személygépkocsikhoz is szükség van motorolajokra, úgy a kerti gépek minőségének, élettartamának meghosszabbítása érdekében szintén szükséges, sőt kötelező, hogy különféle motorolajokat használjunk. A stihl olaj remek minőséget képviselve megfelelően csökkenti a fém alkatrészek súrlódását, megakadályozva a kopástól az alkatrészeket, emellett pedig az alkatrészek, a motor belső hűtésében és a munkálatok során keletkező füst mérséklésében is nagyszerű munkát végeznek ezek a fantasztikusan jó minőségű olajok.

Nagyon fontos, hogy stihl olajból is biztosan az eredetit válasszuk, mert egy hamisított, nem megfelelő minőségű olaj hatalmas károkat tud tenni a berendezéseinkben. Ilyenkor (természetesen abban az esetben, ha még egyáltalán menthető a helyzet) számolnunk kell nem éppen alacsony karbantartási, javítási díjjal, valamint nem elhanyagolható az az időkiesés sem, amely a meghibásodott munkaeszköz miatt keletkezik.

Azért, hogy ne járjunk pórul, ne tegyünk tönkre drága, professzionális berendezéseket, ehhez arra van szükség, hogy lehető legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb helyről szerezzük be például a stihl olajunkat is.

Az olajwebshop.hu egy igazán autentikus és megbízható olajbeszerzési webshop, ahol garantáltan csakis eredeti olajat lehet beszerezni.

Az olaj minőségén túl az is döntő fontosságú, hogy a motorolajok megfelelő időközönként le legyenek cserélve. Ehhez a cseréhez pedig arra van szükség, hogy folyamatosan számontartsuk, hogy mikor történtek az utolsó olajcserék.

A kerti gépek esetében az olajcsere időtartamát az átlagos sztenderd szerint 8-10 üzemórában határozzák meg. Amennyiben hosszabb időre a szerkezetben marad a használt olaj, az már elkezdi pusztító tevékenységét, vagyis lerakódásokat okoz. A lerakódások pedig elindítják azt a folyamatot, amely lángra lobbantja a kopást, majd ezzel egyidejűleg a motor lassú tönkremenetelét.

A stihl olaj az olajwebshop.hu-nál többféle kiszerelésben is megvásárolható, rendelhető.

Az olajwebshop.hu oldalán könnyen megtekinthetjük a különféle termékeket, így a stihl olajakat is, melyeket pár kattintással máris a virtuális kosarunkba helyezhetünk.

A megrendelt termékeket kérhetjük MPL futárszolgálattal, valamint Fáma futárszolgálattal is házhoz lehet szállíttatni, de arra is lehetőség van, hogy Mol, illetőleg OMW csomagpontokon vegyük át őket.

Ha valaki a személyes vásárláshoz ragaszkodik, és emellett még az olajwebshop.hu-hoz is, az nem kerül saját magával ellentmondásba, ugyanis az olajwebshop.hu rendelkezik fizikális boltokkal is. Sőt, ezek a mintaboltok több helyen is megtalálhatók, így például Kelenföldön, Óbudán és Kőbányán is.

 

A szemfülesek észrevehetik, hogy az olajwebshop.hu oldalán szerepel a „Megbízható bolt” tanúsítvány, mely az Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz tanúsítványa. Ezt a tanúsítványt csak azok a vállalkozások kaphatják meg, akik megfelelő minőséget szállítanak, és ehhez társulva megfelelően korrekt feltételekkel is. Ezek kitételek mindegyikének megfelel az olajwebshop.hu.

 

Az olajwebshop.hu webes felületén megrendelt csomagokat akár személyesen is átvehetjük Budapesten a X. kerületben a Gyömrői út 115. szám alatt, hétfőtől péntekig 8 és 17 óra között.

Ezen kívül lehetőség van még személyes átvételre az olajwebshop.hu Budapest, Hévízi u. 21. szám alatti, III. kerületben található elérhetőségén, a XI. kerületben az Etele út 26. szám alatt.

A felsoroltak természetesen mind ingyenes átvételi pontok.

 

Amennyiben a Fáma futárszolgálattal kérjük a házhozszállítást, úgy annak kiszállítási értéke a megrendelt csomag értékétől függően kerül meghatározásra. Ennek megfelelően 4.999.-Ft csomag értékig 1.490.-Ft szállítási költséget, 5.000.-Ft-tól 14.999.-Ft-ig terjedő értékű csomag esetén 990.-Ft-os, míg 15.000.-Ft-tól 29.999.-Ft csomag értékig 490.-Ft szállítási díjat, 30.000.-Ft feletti csomag érték esetében pedig nem számolnak fel szállítási díjat, a kiszállítás ingyenes.

Ezek a kiszállítási összegek hangsúlyozottan a Fáma futárszolgálat esetében működő összegek voltak legutóbbi látogatásomkor.

A Fáma futáron kívül még lehetőség van Posta ponttal, MPL-es házhozszállítással is rendelni.

Ezen lehetőségek mellett még ingyenes csomagpontként működnek az olajwebshop.hu-n történő rendelések esetében a Mol és az OMW töltőállomások csomagautomatái is.

 

Vélemény, hozzászólás?