ked. máj 21st, 2024
rózsakvarc marokkő

A rózsakvarc a szív és a szerelem köve, amelyet már ősidők óta ismernek és hisznek a jótékony hatásaiban. A rózsakvarc egy áttetsző, egyenletes színeloszlású ásvány, amelynek a színe a fehéres rózsaszíntől a sötét rózsaszínűig változik.

Tudni kell a színéről, hogy nagyon érzéken, a hő és fény hatására kifakul, a röntgen- vagy ibolyántúli sugárzás hatására megbarnul, rádiumbesugárzásra sötétbarna, vagy akár fekete színű lesz. A rózsakvarc ásványhoz nagyon könnyen hozzálehet férni, és nagyon sok ékszer alapanya. A különféle rózsakvarc ásványékszerek mindegyike ugyanazt a hatást fejti ki viselőjére, azonban van, amelyik erőteljesebben. Ilyen például a rózsakvarc marokkő.

A rózsakvarc marokkő lelkihatása rendkívül erős, nem hiába nevezik a szeretet kövének, sőt régen szerelemvonzáshoz is használták. A belőle áradó lágy szeretet energia segít leküzdeni a haragot, nyugtatja és kiegyensúlyozza az érzelmeket, segít kiteljesíteni a szeretet és a szerelmet.

A rózsakvarc marokkő használata javasolt az életút válságban lévők számára, hiszen segít feloldani a régi mintákat, és blokkokat, átalakítja az önértékeléssel, elfogadással kapcsolatos negatív energiákat, ezáltal növeli az önbizalmat. A rózsakvarc ásvány mindezek mellett azért is bír hatalmas erővel, mert nem csak közvetlenül, a viselőjére terjed ki gyógyhatása, hanem a közelében lévő emberekre is. Ezért nagy segítség azoknak, akik emberek között dolgoznak, ahol nagy szükség van türelemre és megértésre, felszabadítja az érzelmi blokkokat, és fejleszti az empátiát.

Vélemény, hozzászólás?