szo. júl 13th, 2024

Sokan küzdenek ma alkoholfüggőséggel Magyarországon és ez a küzdelem a családok életére, a munkahelyi közösségekre és a baráti összejövetelekre is rányomja a bélyegét. Az alkoholizmus nem csak az érintett problémája, hanem a teljes környezetéé.

Az addiktológia székesfehérvár kérdésében is fontos tisztázni, hogy az alkoholizmus egy kémiai függőség, egy betegség. Ez az alapelve a Minnesota-modellnek, melyet a Felépülők Családi Felépülési Központban is használnak. Itt egy 28 napos bentlakásos programot is kínálnak az érintetteknek, ami 70-75 százalékos hatékonysággal működik. A modell már több mint 70 évvel ezelőtt megjelent az Amerikai Egyesült Államokban és ott a mai napig az alkoholbetegek számára szervezett programok mintegy 80 százaléka ezen alapul.

Az addiktológia székesfehérvár kérdésében is megoldást kínál a Felépülők Családi Felépülési Központ. Ezt a programot azoknak ajánlják, akik két ivás között nem képesek megtartani hosszú időt, vagy akik, ha elkezdenek inni, akkor akár napokig nem is tudják abbahagyni. Segítségre van szüksége azoknak is, akik az alkohol miatt elvesztették munkahelyüket, családjukat és más fontos kapcsolataikat. Sokan próbálnak önerőből leállni, de ezek a próbálkozások hosszú távon eredménytelenek lehetnek.

Ez a program viszont nem az, itt olyan szakemberek segítik a felépülést, akik maguk is gyógyult alkoholisták, akik átélték azokat a dolgokat, melyeket az érintettek is. Így sokkal hatékonyabb a segítség. Az addiktológia Székesfehérvár mellett tehát érdemes figyelembe venni a Felépülők programját is, amiről részletes információkat a felepulok.hu weboldalon találunk.

Vélemény, hozzászólás?