szo. ápr 13th, 2024
külső kémény

A kültéri elhelyezésnek az egyik hatalmas előnye, hogy nem jár nagy falbontási munkálatokkal, sőt, a saválló acél szerkezet könnyű súlya miatt, betonalapot sem kell önteni. A külső kémény szinte bárhol elhelyezhető az ingatlan területén. Ez az 1 méteres csövekből összeillesztett szerkezet minden típusú tüzelőberendezéshez megfelel. Rendkívül gyorsan telepíthető és biztonságos. A duplafalú szigetelt kürtő tökéletesen alkalmas minden égéstermékhez. A szerkezet 3 rétegből tevődik össze.

A belső cső a füstgáz elvezetésére szolgál. Az anyagának hála, ellenáll a vegyi és fizikai hatásoknak. A külső kémény második alkotóeleme a szigetelés, ami megbirkózik a koromégéssel. Ezt a két réteget egy borítás öleli körül, ami merevséget ad a szerkezetnek és óvja a belső részeket az időjárás viszontagságaitól. A falhoz való rögzítés acélból készült tartókkal történik. Hazánkban rengeteg cég foglalkoztat tapasztalt mestereket. A külső kémény telepítése rövid időn belül megtörténhet.

A fatüzelésű beépíthető kandalló nagy kedvenc

A fa az egyik legolcsóbb tüzelőanyag és még környezetbarát is, ezért egyre többen választják. A fatüzelésű beépíthető kandalló az egész lakást képes felmelegíteni. A vízteres szerkezet általában egy alsó tűztérből, illetve a rászerelt tartályból áll. Egy ilyen fűtőtest kiváló hangulatot teremt az adott helyiségben. A lobogó tűz pazar látvány a téli estéken és a fahasábok pattogása is kifejezetten nyugtató érzés. A korszerű technológiának hála, garantált a modern külső és a hatékony működés.

A szakszerű beépítés és a minőségi kéményrendszer kiemelt jelentőséggel bír. A fatüzelésű beépíthető kandalló hatalmas tűztere lehetővé teszi, hogy hosszú időn keresztül ne kelljen gondoskodni a fa utánpótlásáról. A kiválasztásánál érdemes szem előtt tartani a helyiség méretét, ahol el szeretné helyezni. Az öntöttvas anyagból készült tűztér külső felülete bordázott, a belső pedig öntvény hőpajzzsal van megerősítve. A fatüzelésű beépíthető kandalló szabályozható, így mindig beállíthatja a kívánt hőmérsékletet.

Vélemény, hozzászólás?